[O1] Dziwnie pracujące nawiewy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gutek
    Classic
    • 2011
    • 10

gratulacje, widzę, że sztuk dwie OCP się dorobiłeś

szerokości ekskluzywny kolorek
  • ces
    Ambiente
    • 2010
    • 112

Od niedawna jestem, właścicielem o1 rs, mam pytanie dotyczące klimatyzacji ktora na pracującym silniku dziwnie chdozi, to znaczy w prawej części deski rozdzielczej słychać dziwne "bulgowanie" wody lub jakiegos mechanizmu jeśli można to tak nazwać.

Komentarz

• kubazak
      Ambiente
      • 2010
      • 146

jezeli syczy z prawej strony lub bulgocze jak nazywasz to zjawisko , moze być słabe ciśnienie czynnika chłodniczego

Komentarz

• ces
        Ambiente
        • 2010
        • 112

Zamieszczone przez kubazak
        jezeli syczy z prawej strony lub bulgocze jak nazywasz to zjawisko , moze być słabe ciśnienie czynnika chłodniczego
        Słychac jakby sie cos mieliło powoli, można samemu to jakoś naprawić, albo czy taka usterka jest poważna i wpływa na prace auta ?

Komentarz

• kubazak
          Ambiente
          • 2010
          • 146

Sprawdz stan paska wielorowkowego , moze też sama sprężarka być do wymiany.Proponuje udac sie do serwisu klimatyzacji i spr. stan czynnika chłodzącego /oleju

Komentarz

• ces
            Ambiente
            • 2010
            • 112

Z tego co się dowiedziłlem najprawdopodobniej jest to jakaś zapadka która kątroluje obieg zamknięty/otwarty. Na obiegu zamkniętym niego gulgotania nie ma. Nie wiem jak ta klapka nazywa się jeśli ktoś wie jak to się nazywa, jak wymienić byłbym wdzięczny.

Komentarz

Pracuję...